"Barceloni je potreban pravi kapiten kakav je bio Puyol"

Legendarni Fabio Capello o Barceloni

"Barceloni je potreban pravi kapiten kakav je bio Puyol"

E. Čaušević

Nekadašnji trener Real Madrida, Fabio Capello, izjavio je da Barceloni u ekipi fali pravi vođa i kapiten.

Katalonska ekipa u posljednjih mjeseca dana ima velikih problema sa formom i nalazi se u krizi rezultata. Legendarni italijanski stručnjak zna u čemu je problem.

"Kriza nekada mora doći i to je sasvim normalno. Mislim da ovoj Barceloni na terenu fali pravi kapiten kakav je nekada bio Carles Puyol. Ima trenutaka kada trener pokušava sve da probudi ekipu, ali to se nekada ne može uraditi bez pravog vođe na terenu", rekao je Capello, te dodao:

"Kada je Juventus ove sezone bio u krizi ekipa je imala Chiellinija i Buffona da ih probudi. To je ono što svaki tim treba".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona narednu utakmicu u Primeri igra već u srijedu kada će gostovati ekipi Deportiva La Corune.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi