Barceloni tužba zbog Paulinha
Foto: EPA

Kinezi tuže Katalonce

Barceloni tužba zbog Paulinha

M. Šljivak

Ekipi Barcelone prijeti tužba kineskog Guangzhou Evergrandea i to zbog pokušaja dovođenja brazilskog veznjaka Paulinha.

Katalonski velikan pokušava na sve načine da angažuje sjajnog veznjaka, ali je kineski klub  sve ponude odbio.

Ipak, kako Barca ne odustaje od Paulinha, rukovodstvo Guangzhoua se odlučilo žaliti Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) i traže da se Barcelona sankcioniše.

Oni tvrde da Barcelona maltretira fudbalera i da ga konstantno uznemiravaju, te su od FIFA-e zatražili kaznu za Katalonce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane Paulinho je klupskim čelnicima saopštio kako je završio sve pregovore s Barcelonom i uvjerava ih kako neće napustiti klub.

Tako će se tim s Nou Campa okrenuti drugim opcijama za vezni red, ali još uvijek nije poznato ko će biti glavna meta u prelaznom roku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi