Barcelonin kombinovani sastav 'maltretirao' Huescu

Osam lopti u mreži gostiju

Barcelonin kombinovani sastav 'maltretirao' Huescu

Fudbaleri Barcelone pregazili su večeras na Nou Campu ekipu Huesce rezultatom 8:1 u okviru druge utakmice 1/16 finala Kupa Kralja.

Kao da je 4:0 iz prvog susreta bila priprema za ono što je nemoćne goste dočekalo na Nou Campu gdje i mnogo jači klubovi od njih loše prolaze. 

Barcelona je u 20. minuti postigla prvi gol preko Pedra, koji je do kraja poluvremena postigao i hettrik. Pedro je zabijao u 20., 26. i 43. minuti a u strijelce su se u prvih 45 minuta upisali još Roberto u 29. i Iniesta u 39. minuti.

Šesti gol Barcelona postiže u 68. minuti preko Adriana, da bi još dva dodali Traore i Ramirez u 78. i 83. minuti. Gosti iz Huesce su u 86. minuti postigli utješni gol koji je bio i posljednji na ovom meču. Strijelac je bio Moreno koji se radovao kao da je pogodio za pobjedu.

U ostalim utakmicama domaće pobjede za osiguranje plasmana u naredni krug upisali su Celta Vigo i Almeria koje su sa 3:1 odnosno 2:1 slavile nad Las Palmasom i Betisom. Valencia i Vallecano su na Mestalli remizirali 4:4 u reviji lijepih pogodaka, a prolaz dalje izborio je domaći tim.

Kup Kralja, 1/16 finala:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Celta - Las Palmas 3:1
Valencia - Vallecano 4:4
Almeria - Betis 2:1
Barcelona - Huesca 8:1 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije