Barcin fantastični trio potopio PSG na Nou Campu
Foto: EPA

Pobjede Barcelone i Ajaxa

Barcin fantastični trio potopio PSG na Nou Campu

M. Šljivak
Teme:

Direktan duel za prvo mjesto u grupi F Lige prvaka odigrali su večeras na Nou Campu Barcelona i PSG, a na kraju je katalonski tim slavio pobjedu rezultatom 3:1.

Prvo poluvrijeme donosi sjajan meč. Messi prvi prijeti golu PSG-a, no njegov slobodnjak završava preko gola. 

PSG iz prve prilike na utakmici stiže do vodstva. Zlatan Ibrahimović je pogodio mrežu nekadašnjeg tima za vodstvo tima iz Pariza od 1:0.

Prednost Parižana traje samo četiri minute. Luis Suarez pravi veliki posao, asistira za Lionela Messija, a Argentinac pogađa za izjednačenje rezultata (1:1).

Nastavak donosi još nekoliko dobrih prilika na obje strane. Ipak, oba golmana su radila pravi posao, da bi Barclona ipak u 41. minuti stigla do vodstva. Fantastičan gol postiže Neymar za rezultat poluvremena od 2:1.

U drugo poluvrijeme nešto bolje ulazi PSG. Iako je Barcelona držala loptu više u svom posjedu, Parižani su bili opasniji. Međutim, nisu mogli do gola, ali zato jeste Barca.

Igrala se 77. minuta kada je konačan rezultat od 3:1 postavio Luis Suarez.

Ovom pobjedom Barcelona je osvojila prvo mjesto, dok je PSG drugoplasirani.

Ajax je do prve pobjede u grupnoj fazi došao na Amsterdam Areni protiv kiparskog APOEL-a (4:0).

Prvak Holandije je lomio otpor Kiprana do nadoknade prvog dijela. Schone s penala pogađa za prednost od 1:0, da bi u drugom poluvremenu uslijedio pravi potop APOEL-a,

Schone, Klaassen i Milik su golovima potvrdili pobjedu Ajaxa, koji će igrati u Evropskoj ligi.

Liga prvaka, grupa F:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona - PSG 3:1 (Messi 19', Neymar 41', Suarez 77' / Ibrahimović 15')
Ajax - APOEL 4:0 (Schone 45+1', 50', Klaassen 53', Milik 74')



Gol de Luis Suárez vs PSG @nogolipo by goaldirect1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.