Barry ispisao stranice historije Premier lige

Oborio Giggsov rekord

Barry ispisao stranice historije Premier lige

Gareth Barry postao je fudbaler sa najviše nastupa u engleskoj Premier ligi. 

Ovaj 36-godišnji fudbaler je u sinoćnjoj utakmici za West Bromwich Albion po 633. put zaigrao u najvišem rangu engleskog fudbala, čime je prestigao legendarnog Ryana Giggsa. 

Po broju nastupa, iza Barryja su u Premier ligi ostali Ryan Giggs (632), Frank Lampard (609), David James (572), Gary Speed (535), Emile Heskey (516)...

Barry je u Premier ligi debitovao još 1998. godine. Prije nego što je ovog ljeta došao u West Bromwich Albion, nastupe u jednoj od najjačih liga na svijetu je bilježio igrajući još za Aston Villu, Everton i Manchester City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostat će upamćen i po tome što je igrač s najviše žutih kartona u historiji (119).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi