Barry odlazi iz Evertona, otvara se mjesto Bešiću?

Ide u WBA

Barry odlazi iz Evertona, otvara se mjesto Bešiću?

E. Čaušević

Iskusni vezni fudbaler Gareth Barry će gotovo sigurno do kraja prelaznog roka napustiti Everton.

Nekadašnji veznjak Manchester Cityja nalazi se na izlaznim vratima Evertona, a već danas trebao bi potpisati za WBA. Engleski mediji objavili su da se Barry već nalazi na ljekarskim pregledima, te da će sa svojim novim klubom potpisati jednogodišnji ugovor.

Ovaj 36-godišnji igrač je pregovarao sa WBA nekoliko sedmica, jer je tražio da u ugovoru dobije opciju da na kraju sezone produži svoj ostanak za još jednu godinu. Iako se pretpostavljalo da će Barry svoju karijeru završiti na Goodison Parku na kraju je ovaj 36-godišnjak odlučio da prihvati novi izazov.

Odlazak Barryja su najbolje vijesti za bh. reprezentativca Muhameda Bešića koji se konačno oporavio od teške povrede. Bešić nije bio u konkurenciji za prethodne utakmice, ali sigurno je da će se za njega stvoriti više prostora u Evertonu nakon što Barry potpiše za WBA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi