Bartomeu: Turan je Barcelonu izabrao zbog Messija

Turski reprezentativac na Nou Campu

Bartomeu: Turan je Barcelonu izabrao zbog Messija

Arda Turan je jučer zvanično postao novi fudbaler Barcelone i za sada je prvo ime ljetnog prelaznog roka.

Turski reprezentativac je sa katalonskim divom potpisao petogodišnji ugovor, a klub sa Nou Campa je Atleticu platio 41 milion eura obeštećenja.

"Proveo sam predivne i posebne godine u Madridu. Nikada neću zaboraviti klub, navijače i saigrače, a Atletico ću uvijek nositi u srcu. Želim se zahvaliti svima", izjavio je Turan za zvanični web site Atletico Madrida.

Josep Maria Bartomeu je istakao kako su u Barceloni presretni dovođenjem Turana, koji je uz Aleixa Vidala bio jedina želja trenera Luisa Enriquea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ovaj transfer nema veze sa skorašnjim izborima za mjesto predsjednika, niti ima ikakve veze s tim da bih si ovim potezom učvrstio poziciju. Sigurno je da je bilo klubova koji bi Turana platili više, ali je presudila njegova želja da igra sa Messijem", rekao je Bartomeu.

Arda Turan je u prošloj sezoni odigrao 32 utakmice za Atletico, postigao je dva pogotka i upisao četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.