Bartomeu: Xavi će biti trener Barcelone
Foto: EPA

Predsjednik kluba o Xavijevom povratku u Barcu

Bartomeu: Xavi će biti trener Barcelone

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je istakao da je cilj ovog kluba da legendarni Xavi Hernandez jednog dana postane trener Blaugrane.

Nekadašnji kapiten Barce je Nou Camp napustio 2015. godine, te otišao u katarski Al Sadd, ali bi se, po svemu sudeći, u budućnosti mogao vratiti i preuzeti trenersku poziciju u voljenom klubu.

"On sada ne samo da igra, nego i uči za trenerski posao. Naravno da će jednog dana biti jedan od trenera u klubu", izjavio je Bartomeu, te dodao:

"Još ne znam u kojem timu, ali cilj je da jednog dana preuzme prvu ekipu."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Legendarni Xavi je u dresu Barcelone odigrao 767 utakmica, a s katalonskim klubom je uspio osvojiti i 15 velikih trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije