Barton zbog skandala napustio Burnley

Prekida li karijeru?

Barton zbog skandala napustio Burnley

Kontroverzni Joey Barton je očekivano ostao bez ugovora u Burnleyu. 

Iskusni engleski fudbaler se u proteklih deset godina gladio na fudbalske utakmice, čime je prekršio pravilo FA-a, a uz novčanu kaznu od 30.000 funti kazne, izrečena mu je i jednoipogodišnja suspenzija. 

Budući da mu je ugovor sa Burnleyom isticao do kraja sezone, sasvim očekivana je odluka čelnika kluba da mu ne produže saradnju. 

"Joey nas napušta iz očiglednih razloga, nakon što je bio važan dio onoga što smo postigli u prethodnoj sezoni", saopštili su iz kluba. 

Za Bartona će ovo, po svemu sudeći, značiti i kraj karijere. Po povratku na teren bi imao 36 godina i teško da bi mu ko ponudio ugovor. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je, podsjećamo, kroz karijeru igrao još za Glasgow Rangers, QPR, Marseille, Newcastle i Manchester City. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi