Bartra pauzira mjesec dana

Nakon povreda koje je zadobio poslije eksplozije

Bartra pauzira mjesec dana

Španski fudbaler Marc Bartra povrijedio se prije dvije noći nakon napada na autobus Borussije Dortmund pred meč Lige prvaka protiv Monaca.

Bartra je zadobio prelom podlaktice i povredu šake nakon što su ga povrijedili komadići stakla od prozora poslije eksplozije, a sa terena bi trebao izbivati mjesec dana, prenose njemački mediji.

Dakle, to znači da će ovaj Španac moći odigrati još nekoliko utakmica i to u samom finišu sezone. Ipak, čini se da u Ligi šampiona više neće zaigrati ove sezone obzirom da je njegova ekipa poražena sa 3:2 na domaćem terenu sinoć od Monaca u prvom meču četvrtfinala ovog takmičenja.

Podsjetimo, Bartra je ove sezone odigrao ukupno 29 mečeva u svim takmičenjima te je postigao jedan pogodak uz četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti