Baš ih briga za zabrane: Rooney dobio ludu ponudu iz Kine

Nude mu 60 miliona funti godišnje

Baš ih briga za zabrane: Rooney dobio ludu ponudu iz Kine

M. Šljivak

Fudbaler Manchester Uniteda Wayne Rooney na stolu ima nevjerovatnu ponudu iz Kine.

Iako se u posljednje vrijeme spominju promjene pravila u Kini, koje bi onemogućile rastrošnost klubova, oni za to ne mare previše.

Dokaz tome je ponuda koju je dobio Wayne Rooney, kojem je neimenovani kineski tim navodno ponudio godišnju platu od čak 60 miliona funti.

"Iako mu je ostala još jedna godina ugovora s Unitedom, Rooney bi mogao prihvatiti ponudu iz Kine na ljeto. Kinezi će mu vjerovatno ponuditi ugovor na dvije godine i bio bi poprilično lud kada bi ovu ponudu odbio", rekao je izvor iz Kine engleskim medijima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Navodno su dva kluba u igri za dovođenje Rooneya. Radi se o Beijing Guoanu, čija je ponuda za 31-godišnjeg ofanzivca u novembru već odbijea, te o ekipi Guangzhou Evergrandea.

Rooney je tokom vikenda postao najbolji strijelac u povijesti Crvenih đavola i vjerovatno ga od ljeta više nećemo gledati na Old Traffordu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi