Baš realna izjava Piquea o Ronaldu

I to smo dočekali

Baš realna izjava Piquea o Ronaldu

Defanzivni fudbaler Barcelone Gerard Pique konačno je dao jednu maksimalno iskrenu izjavu o prvoj zvijezdi Real Madrida Cristianu Ronaldu.

Dobro je poznato da se Pique i fudbaleri Real Madrida često 'časte' izjavama, ali Pique je ovog puta očito odlučio spustiti loptu i biti malo realan.

Naime, on je rekao da je napadač Reala najveći favorit za osvajanje Zlatne lopte što bi trebala biti njegov ukupno peta u karijeri po čemu bi se izjednačio sa Messijem.

"Cristiano Ronaldo je osvojio Ligu šampiona i La Ligu. On je favorit za osvajanje Zlatne lopte. Ipak, Messi je još uvijek najbolji fudbaler u historiji, a onda slijede ostali", rekao je Pique. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Messi je osvojio Zlatne lopte 2009., 2010., 2011., 2012. i 2014. godine, dok Ronaldo u svom vlasništvu ima priznanja iz 2008., 2013., 2015., i 2016. godine. Posljednji fudbaler koji je prije njih dvojice osvojio Zlatnu loptu je Brazilac Kaka davne 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi