Basaksehir poražen od Galate, Višća igrao 90 minuta

Turska liga, 7. kolo:

Basaksehir poražen od Galate, Višća igrao 90 minuta

Basaksehir je večeras u okviru 7. kola turske Superlige poražen od Galatasaraya sa 2:0. 

Aktuelni šampion Turske je pitanje pobjednika riješio u samom finišu, a za vodstvo Galatasaraya u 77. minuti pobrinuo se Podolski. Samo sedam minuta kasnije Bulut je udvostručio prednost gostiju i postavio ujedno konačan rezultat.

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća odigrao je cijeli susret u porazu od Galatasaraya, koji se nakon pobjede privremeno probio na vrh. Basaksehir je u donjem dijelu tabele sa devet osvojenih bodova.

Gaziantepspor je nešto ranije savladao Osmanlispor rezultatom 2:1, a naš Ognjen Vranješ je šest minuta prije kraja utakmice dobio crveni karton. Na drugoj strani Vršajević je šansu za igru dobio u 80. minuti. 

Turska liga, 7. kolo:

Basaksehir - Galatasaray 0:2
Gaziantepspor - Osmanlispor 2:1
Genclerbirligi - Kayserispor 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.