Basaksehir u nadoknadi sačuvao nade za titulu

Teško izborena pobjeda

Basaksehir u nadoknadi sačuvao nade za titulu

Fudbaleri Basaksehira su danas na svom terenu savladali Adanaspor sa 2:1 i tako sačuvali kakvu-takvu nadu da mogu do šampionske titule.

Basaksehir je poveo sa 1:0 preko Madureire u 21. minuti, da bi potom počeli problemi za domaće. Prvo je Ozdemir u 30. minuti poravnao na 1:1, da bi strijelac prvog gola Madureira u 36. dobio crveni karton.

Golova nije bilo sve do finiša utakmice kada je Napoleoni u drugoj minuti sudijske nadoknade pogodio za pobjedu Basaksehira (2:1).

Reprezentativac BiH Edin Višća je u igru ušao u 58. minuti umjesto Undera, dok je na golu Adanaspora svih 90 minuta bio Goran Karačić.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Basaksehir ima 70 bodova, jedan manje od Bešiktaša koji sutra igra svoj meč 33. kola. Ukoliko crno-bijeli pobijede, odbranit će titulu prvaka Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi