Baskija slavi: Athletic osigurao nastup u Ligi prvaka
Foto: EPA

Athletic u LP

Baskija slavi: Athletic osigurao nastup u Ligi prvaka

M. Šljivak

Fudbaleri Athletic Bilbaa igraće naredne sezone u Ligi prvaka. Nastup u najelitnijem takmičenju su ostvarili večerašnjom pobjedom u 36. kolu Primere na gostovanju u Madridu kod Rayo Vallecana (3:0).

Nakon poprilično dosadnih 20 minuta u kojima nijedan tim nije pokazao ništa, Athletic je iz prve prilike stigao do vodstva. Susaeta je izveo korner, a Mikel San Jose je pogodio pokraj istrčalog golmana domaćeg tima za prednos od 1:0.

Deset minuta kasnije novi gol u mreži domaćeg tima. Ponovo su gosti iskoristili gužvu u kaznenom prostoru, a ovog puta je pogodio Oscar de Marcos za sigurnih 2:0 nakon prvih 45 minuta susreta.

Ni drugo poluvrijeme nije donijelo velika uzbuđenja, ali je Athletic stigao i do trećeg pogotka. Igrala se 74. minuta kada je Ander Herrera sjajnim udarcem iz slobodnog udarca postavio konačan rezultat od 3:0.

Ovom pobjedom Atheltic je osigurao nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka naredne sezon.e

Primera, 36. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rayo Vallecano - Athletic 0:3 (San Jose 20', de Marcos 30', Herrera 74')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.