Baskijci slave prvi trofej nakon tri decenije

Barcelona nije napravila čudo i okrenula rezultat

Baskijci slave prvi trofej nakon tri decenije

S. Bošković

Barcelona i Athletico Bilbao odigrali su i uzvratni susret španjolskog Super kupa, a ovaj put pobjednika nije bilo (1:1).

U prvom susretu slavili su Baskijci s visokih 4:0. Ekipa Barcelone večeras se je nadala da mogu napraviti čudo, te veliki zaostatak okrenuti i osvojiti još jedan trofej ove sezone. Međuitim, to se nije desilo. Završilo je 1:1. 

Kao što se je i očekivalo, domaći tim imao je dominaciju tokom čitavog susreta. Piqueo je mogao nakon samo sedam minuta postći gol za katalonski tim. Šutirao je jako, no lopta pogađa okvir gola. 

Igrači Luisa Enrique dominiraju, a do gola dolaze tek nakon 43 minute igre. Strijelac je bio Leo Messi, kojem je za gol, sjajno, glavom asistirao Luis Suarez. 

Nakon desetak minuta igre u drugom tijelu, zbog crvenog kartona teren je napustio Pique, a šanse Katalonaca nastavile su se nizati. Promašivali su Suarez, Rakitić i drugi.

A onda je došao šok, Aduriz je postigao četvrti gol protiv Barcelone u dvije utakmice. Dočekao je odbijenu loptu, te je zakucao pored nemoćnog Brava, te poravna na 1:1.

Carlos Velasco pokazao je i drugi crveni karton. Ovaj put pod tuš je poslao Solu, igrača Bilbaa, a rezultat se do kraja susreta nije mijenjao.

Tim iz Baskije osvojio je njihov prvi trofej ove sezone s ukupnih 5:1. I oni koji su vjerovali da Bilbao može do trofeja, nisu vjerovali u ovaj uvjerljivi rezultat.

Ovo je i prvi trofej za Athletic nakon 1984. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španjolski Super kup:


Barcelona-Athetico Bilbao 1:1 (Messi 43' Aduriz 74')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.