Baskijski derbi bez pobjednika
Foto: EPA

Real Sociedad - Athletic 1:1

Baskijski derbi bez pobjednika

E. Škorić

U San Sebastianu je večeras odigran veliki derbi Baskije, a on je završen bez pobjednika.

Real Sociedad i Athletic remizirali su rezultatom 1:1 u velikom baskijskom derbiju. Bolje su meč otvorili domaći, koje s klupe, i to dosta dobro, vodi bivši menadžer Manchester Uniteda David Moyes.

U trećoj minuti je Chori Castro ubacio, a Carlos Vela postigao gol udarcem glavom. U 10. minuti Aduriz je mogao da vrati goste, no Zubikarai brani. 

Martinez je u 12. minuti, nakon ubačaja iz kornera, glavom pucao pored gostujućeg gola. Do odlaska na odmor treba izdvojiti još pokušaj Vele, ali je Iraizoz sjajno odbranio.

Zamalo da Muniain vrati Athletic u četvrtoj minuti nastavka, no nije bilo dovoljno preciznosti u njegovom udarcu. Pola sata prije kraja, ipak, Athletic stiže do izjednačenja. 

Susaeta je centrirao, Oscar de Marcos natrčao i loptu zakucao u domaću  mrežu i to uz pomoć prečke. Pokušavali su i jedni i drugi da dođu do čitavog plijena, no nije bilo više golova, ali jeste crveni karton. Laporte je kod gostiju isključen u 81. minuti.

Sociedad je sada na 14. mjestu sa 14 bodova, dok je Athletic 10. sa pet bodova više u odnosu na svog večerašnjeg rivala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 15. kolo:
Real Sociedad - Athletic 1:1 (Vela 3/ De Marcos 61)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.