Bate Borisov šokirao Athletic, Porto u nadoknadi do boda

Liga prvaka, grupa H

Bate Borisov šokirao Athletic, Porto u nadoknadi do boda

M. Šljivak

Fudbaleri Bate Borisova savladali su večeras Athletic Bilbao s 2:1 u susretu 2. kola grupe H Lige prvaka.

Sjajni bjeloruski tim još jednom se pokazao kao itekako nezgodan rival za sve timove u Evropi, a Athletic je to osjetio na svojoj koži.

Polyakov je u 19. minuti donio prednost domaćem timu od 1:0, da bi Kanitskiy u 41. minuti povećao prednost na 2:0.

Uspio je Athletic da se vrati u posljednjim trenucima prvog dijela. Lijep pogodak za 2:1 postigao je Aritz Aduriz, ali usprkos još nekoliko dobrih šansi u nastavku rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 2:1 za Bate.

Derbi ove grupe igrali su Shakhtar i Porto, a na kraju je pobjednika nije bilo (2:2).

Porto je u prvom poluvremenu bio bolji rival. Stvorili su bolje šanse, a veliku priliku su gosti imali u finišu prvog poluvremena. Brahimi je imao priliku s penala da donese prednost portugalskom timu, ali je promašio.

Kazna za promašaj je stigla u 52. minuti. Veliku grešku odbrane Porta u pogodak je pretvorio Alex Texeira za vodstvo od 1:0.

Adriano je u 87. minuti susreta povećao prednost na 2:0, te se činolo da je sve gotovo, ali je Porto s penala u 89. minuti smanjio na 2:1. Strijelac je bio Jackson Martinez, koji je u četvrtoj minuti nadoknade postavio konačnih 2:2.

Grupa H:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bate Borisov - Athletic 2:1 (Polyakov 19', Kanitskiy 41' / Aduriz 45')
Shakhtar - Porto 2:2 (Alex 52', Adriano 87' / Martinez 89'p, 90+4')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.