Batistuta zaplakao nakon primjema u kuću slavnih Fiorentine

Veliki Gabriel Omar Batistuta

Batistuta zaplakao nakon primjema u kuću slavnih Fiorentine

Dugo, možda i predugo, je rukodostvu Fiorentine trebalo da shvati da će igrača kakav je bio argentinski napadač Gabriel Omar Bastituta Viole teško više ikada imati. 

Možda im je predugo trebalo, ali živućću klupsku legendu u klubu iz Firence nisu zaboravili. Napokon je popularni Batigol dobio svoje mjesto u kući slavnih italijanskog kluba kojem je ljubičasta zaštitna boja. 

Argentinac je bio jedan od najboljih Violinih igrača 90-ih i autor mnogih prekrasnih i ključnih pogodaka, a ukupno je Batistuta za Fiorentinu odigrao 269 utakmica i zabio 169 golova te pritom osvojio Seriju B i Kup Italije.

"Sretan sam što ću i službeno ući u historijske knjige kluba. Bio sam uzbuđen kad su me zvali za ovu nagradu, a sada sam oduševljen", rekao je Batistuta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pri kraju svog govora, kada se prisjećao svojih prvih dana u klubu, Batistuta je bio ganut do suza, kao što se može vidjeti i u priloženom videu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije