Batshuayi napušta Chelsea, Conte već našao zamjenu?
Foto: EPA

Ne briljira na Stamford Bridgeu

Batshuayi napušta Chelsea, Conte već našao zamjenu?

E. Čaušević

Antonio Conte s nestrpljenjem očekuje oporavak Alvara Morate jer nije previše zadovoljan igrama Michyja Batshuayija.

Belgijanac je stigao u Chelsea kao pojačanje iz Marseillea prošle godine za 32 miliona funti, no nije još uvijek uspio opravdati uloženo povjerenje. Batshuayi je dobio priliku od prve minute protiv Crystal Palacea jer je Alvaro Morata povrijeđen, ali nije ostavio značajan trag u porazu Plavaca.

Prema pisanju engleskih medija Conte ozbiljno razmišlja o tome da već u januaru proda belgijskog reprezentativca. Navodno, italijanski stručnjak želi dovesti novog napadača na Stamford Bridge koji bi bio zamjena za Batshuayija, a na listi želja ima trojicu fudbalera.

Kako piše Telegraph, Belgijanac je ljetos trebao napustiti Chelsea i potpisati za Newcastle, ali se to nije desilo jer Plavci nisu uspjeli dovesti Fernanda Llorentea koji je na kraju izabrao Tottenham. Navodno, na listi želja Contea nalaze se Christian Benteke, Jamie Vardy i napadač Zvezde Richmond Boakye.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi