Batshuayi se vraća u Francusku?

Želi ga Lille

Batshuayi se vraća u Francusku?

E. Čaušević

Belgijski napadač Michy Batshuayi prošlog ljeta stigao je u Chelsea kao veliko pojačanje iz Marseillea za 40 miliona eura.

Plavci su odlučili da angažuju Batshuayija koji je s dosta uspjeha igrao u Marseilleu, ali u prošloj sezoni nije uspio da opravda epitet velikog pojačanja. Iako se očekuje da ove sezone dobije mnogo veću minutažu jer Diego Costa više nije u planovima Antonija Contea, čini se da nije nemoguće da Belgijanac napusti klub.

Naime, engleski mediji objavili su danas da Conte nije zadovoljan igrama Batshuayija koji je postigao autogol na meču s Tottenhamom. Jasno je da će prvi izbor na napadačkoj poziciji biti Alvaro Morata što znači da se Belgijanac ni ove sezone neće baš naigrati.

Navodno, veliki interes za ovog napadača pokazao je Lille koji želi u samom finišu prelaznog roka pokušati dovesti Batshuayija. Lille je spreman da plati 40 miliona eura, a kako piše France Football čelnici francuskog kluba vjeruju da bi se Belgijanac mogao vratiti u Francusku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi