Bauzino ignorisanje Icardija je već postalo smiješno

Ne pomaže ni Higuainova suspenzija

Bauzino ignorisanje Icardija je već postalo smiješno

Fenomenalni napadač Intera Mauro Icardi je apsolutno nepravedno zapostavljen u reprezentaciji Argentine, čiji je selektor Edgardo Bauza.

Već je poznato da Icardi nikako ne može da se izbori za njegov poziv, pa tako nije bio među igračima za kvalifikacijsku utakmicu protiv Čilea (1:0), koja je odigrana sinoć.

Na toj utakmici je prvi napadač Argentine Gonzalo Higuain dobio žuti karton, svoj treći u ovim kvalifikacijama, zbog čega je suspendovan za sljedeću utakmicu protiv Bolivije koja se igra 28. marta.

Bauza je imao priliku konačno pozvati Icardija i pridružiti ga reprezentaciji kao alternativu za suspendovanog Higuaina, ali je ispred Interovog kapitena izabrao fudbalera River Platea Lucasa Alarija.

Riječ je o 24-godišnjem fudbaleru koji je u ovoj sezoni argentinske Primere na 15 utakmica postigao šest golova, a za Argentinu je odigrao jednu jedinu utakmicu i to u septembru prošle godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Edgardu Bauzi je to sasvim dovoljno da mu da prednost nad Maurom Icardijem, koji je životnoj formi ove sezone. U Seriji A je postigao 20 golova uz devet asistencija.

Mauro Icardi je prvu i jedinu utakmicu za reprezentaciju Argentine odigrao 16. oktobra 2013. godine protiv Urugvaja i od tada nikada nije dobio poziv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi