Bavarci  u novu sezonu zakoračili trijumfom nad Wolfsburgom

Bayern na Robbenov pogon

Bavarci u novu sezonu zakoračili trijumfom nad Wolfsburgom

Aktualni prvak Njemačke Bayern iz Munchena novu sezonu Bundeslige otvorio je trijumfom nad Wolfsburgom na domaćem terenu rezultatom 2:1.

Nakon početnog ispitavanja snaga, mreža se prvi put zatresla u 27. minutu, pogodio je Lewandowski ali je pomoćni arbitar signalizirao ofsajd.

Deset minuta kasnije mreža se ponovo tresla s tim da je pogodak ovog puta bio regularan. Robben je probio po desnoj strani, uposlio Mullera koji je pogodio za 1:0.

Na samom otvaranju drugog dijela Bavarci su postigli i drugi gol. Lijepu akciju u gol je poretvorio najbolji igrač večerašnje utakmice Arjen Robben.

Wolfsburg se pet minuta kasnije uspio vratiti u život, a mrežu svog bivšeg kluba pogodio je reprezentativac Hrvatske, Ivica Olić.

Dvanaest minuta prije kraja Bayern je imao mnogo sreće. Malanda je pogodio prečku, lopta mu se odbila na nogu, ali je belgijski internacionalac neshvatljivo loše reagovao i promašio iz situacije iz koje je ruku na srce teže bilo promašiti.

Četiri minuta kasnije Bayernu je poništen regularan gol nakon što je pomoćni arbitar ponovo signalizirao ofsajd koji ovog puta nije postojao. Strijelac je bio novajlija Rode.

U sudijskoj nadoknadi nadomak golu bio je Robben koji je pogodio prečku, a nakon njega i Muller, ali se rezultat nije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti