Bayer bolji od Zenita, remi Monaca i Benfice
Foto: epa.eu

Liga prvaka, grupa C. 3. kolo

Bayer bolji od Zenita, remi Monaca i Benfice

Večeras su odigrane preostale utakmice 3. kola grupne faze Lige prvaka, a u okviru grupe C, Bayer je na svom terenu savladao Zenit rezultatom 2:0, dok je Monaco odigrao neriješeno s Benficom (0:0).

Prvih 45 minuta u meču između Bayera i Zenita završeno je bez golova, ali nastavak utakmice ponudio je odličnu fudbalsku predstavu. Tim iz Leverkusena imao je više loptu u svom posjedu i kontrolisao je igru, a do prvog pogotka stigao je u 58. minuti preko Donatija. 

Nakon pet minuta prednost Apotekara udvostručio je rezervista Papadopoulos i postavio konačnih 2:0. 

U drugom meču ove grupe Monaco je pomalo iznenađujuće na svom terenu remizirao s Benficom koja je od 76. minute igrala s igračem manje. 

Na čelu grupe C poslije večerašnjih utakmica nalazi se Bayer s ukupno osvojenih šest bodova iz tri utakmice, na drugom mjestu je Monaco s bodom manje. Zenit zauzima četvrtu poziciju s četiri boda, dok je na posljednjoj poziciji Benfica koja ima svega jedan bod.

Liga prvaka, grupa C, 3. kolo:
Bayer - Zenit 2:0 (58. Donati, 63. Papadopoulos)
Monaco - Benfica 0:0 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.