Bayer nemoćan u Wolfsburgu, Spahiću 90 minuta

Bundesliga

Bayer nemoćan u Wolfsburgu, Spahiću 90 minuta

E. Škorić

U derbiju 22. kola njemačke Bundeslige Wolfsburg je savladao Bayer iz Leverkusena rezultatom 3:1...

Gosti su u Wolfsburgu pokušali doći do pobjede kojom bi učvrstili drugo mjesto, no na kraju se domaći sastav 12. pobjedom uključio u borbu za pozicije koje vode u Ligu prvaka.

Ovo je ujedno četvrta vezana pobjeda Vukova (jedna ostvarena u Kupu), a Bayeru četvrti poraz. Apotekari su najprije poraženi u Kupu od Kaiserslauterna, zatim od Schalkea kod kuće u 21. kolu Bundeslige, a onda ih je razbio PSG u Leverkusenu (0:4) u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Razbijeni okrestar pod vodstvom Samija Hyypie nije imao šta da traži u gradu automobila. Bas Dost je na asistenciju Ivice Olića u 13. minuti zatresao mrežu gostiju. Bayer je uspio izjednačiti u samoj završnici prvog dijela preko Sidneyja Sama.

Wolfsburg je u nastavku bio bolji, pa postigao još dva gola. Prvo u 59. zabija Luiz Gustavo, a onda u 73. minuti, iz drugog pokušaja, Ricardo Rodriguez. Njegov udarac s bijele tačke odbranio je golman Bayera, no odbijenu loptu je zakucao u mrežu.

Dodajmo ovome da je u sastavu gostiju svih 90 minuta igrao kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić, koji je u 65. minuti dobio javnu opomenu.

Bundesliga, 22. kolo:
Wolfsburg - Bayer 3:1 (Dost 13, Gustavo 59, Rodriguez 73/ Sam 45)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije