Bayer zaustavio viceprvaka Evrope, Spahić sjajan

Liga prvaka

Bayer zaustavio viceprvaka Evrope, Spahić sjajan

E. Škorić

Bayer Leverkusen je s minimalnih 1:0 savladao Atletico u susretu osmine finala Lige prvaka.

U dosta neizvjesnoj i tvrdoj utakmici, Bayer je ostvario pobjedu bez primljenog gola i u dobroj je poziciji pred revanš na Vicente Calderonu.

Najbolje šanse u prvom dijelu imao je bh. reprezentativac Emir Spahić, kojem je u 14. minuti s gol linije loptu izbacio Mario Mandžukić, a u 26. minuti je Spahić s 25 metara pogodio prečku.

U finišu prvog dijela se probudio i Atletico, a dobru šansu nije iskoristio Tiago. Apotekari su poveli u 57. minuti. Bellarabi je proigrao Calhanoglua, koji je zakucao loptu pod prečku.

Petnaestak minuta prije kraja, Tiago je zaradio drugu javnu opomenu, pa su gosti morali do kraja igrati s igračem manje. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uspio je Bayer sačuvati gol prednosti i pred revanš ima pravo da se nada plasmanu dalje iako je viceprvak Evrope i dalje favorit. Dodajmo da je Spahić igrao 90 minuta u sastavu Bayera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.