Bayern dominirao u Moskvi, ali slavio tek minimalno
Foto: Kicker

Liga prvaka

Bayern dominirao u Moskvi, ali slavio tek minimalno

E. Škorić

Nogometaši Bayerna upisali su još jednu minimalnu pobjedu u grupnoj fazi Lige prvaka.

Bavarci su u prvom kolu grupe E s 1:0 savladali Manchester City na Allianz-Areni, a ništa efikasniji nisu prvaci Njemačke bili ni u Moskvi protiv tvrdog CSKA, kojem je, istini za volju, Roma utrpala pet komada prije 14 dana.

Gosti su bili bolji, kombinovali su, prijetili, ali su domaći čvrstom odbranom mogli da pružaju otpor. Goetze je prvi prijetio Moskovljanima, ai je promašio dobru šansu u devetoj minuti.

Mario Fernandes je srušio Goetza u 22. minuti u svom kaznenom prostoru, pa je opravdano dosuđen penal za goste, iz kojeg je pao jedini gol. Thomas Muller je namjestio loptu i snažnim udarcem pogodio za 0:1.

Veliku šansu, najbolju za CSKA, imao je Musa u 37. minuti, no nije pogodio, odnsono Manuel Neuer je odbranio. U 42. minuti Eremenko pogađa prečku. Bayern je imao i malo sreće u prvom dijelu. 

U nastavku potpuna dominacija Bayerna, CSKA se zatvorio i pokušavao iz kontri nešto više napraviti, a isturen je bio jedino brzonogi Musa. Do kraja se rezultat nije mijenjao iako su gosti imali ukupno više od 20 pokušaja. U narednom kolu Bayern igra protiv Rome, a CSKA protiv Cityja. CSKA je na dnu grupe bez bodova, dok Bayern ima šest bodova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa E, 2. kolo:
CSKA - Bayern 0:1 (Muller 22)


CSKA Moscow - Bayern Munich 0-1 Muller Goal 30... by WTFunnyHD

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.