Bayern i Borussia sigurni, Salihović promašio penal
Foto: EPA

Bundesliga

Bayern i Borussia sigurni, Salihović promašio penal

E. Škorić

Bayern je u 31. kolu njemačke Bundeslige ostvario pobjedu u Braunschweigu, dok je Borussia slavila ubjedljivo protiv Mainza (4:2).

Najefikasniju utakmicu odigrali su Borussia i Mainz u Dortmundu. Milioneri su se novom pobjedom učvrstili na drugoj poziciji. Poveli su golom Jojića već u šestoj minuti, ali je Okazaki u 14. poravnao na 1:1.

Novo vodstvo domaćinu je donio Lewandowski golom u 18. minuti, da bi Okazaki ponovo zabio za novo izjednačenje u 53. minuti. Samo tri minute kasnije, Piszczek je donio novu prednost Dortmunđana, koji su na kraju slavili. Za konačnih 4:2 zabio je Reus s penala u 80. minuti.

Werder je u Bremenu ugostio Hoffenheim, a na kraju je domaćin ostvario trijumf (3:1). Već u trećoj minuti Volland donosi prednost gostima, ali Bargfrede je u 18. minuti vratio stvari na početak. Na 2:1 povisio je Garcia u 81. minuti. Sejad Salihović je za goste odigrao 90 minuta, a u 86. je promašio penal za izjednačenje. Petersen je postavio konačnih 3:1 u nadoknadi.

Bayern se vratio pobjedama nakon nešto lošijih izdanja. Bavarci su slavili u gostima kod davjenika Eintracht Braunschweiga. Naravno, Bayern je ranije osigurao titulu i sada razmišlja samo o polufinalu Lige prvaka i mečevima s Real Madridom. Vodeći gol za goste na današnjem susretu postigao je Pizarro u 75. minuti, da bi sve riješio Mandžukić u finišu utakmice. Za domaće zbog žutih kartona nije igrao bh. reprezentativac Ermin Bičakčić.

Freiburg je pred svojim navijačima savladao Borussiju Moenchengladbach s visokih 4:1. Mehmedi (dva gola), Sorg i Darida su režirali preokret domaćih protiv Borussije, koja je prethodno povela golom Hermanna u devetoj minuti. Gosti su u 65. minuti promašili penal, a neprecizan s bijele tačke bio je Daems. Xhaka je u 69. isključen zbog drugog žutog kartona u sastavu poražene momčadi.

Duel Augsburga i Herthe završen je nepopularnim rezultatom 0:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 31. kolo:
Augsburg - Hertha 0:0
Braunschweig - Bayern 0:2 (Pizarro 75, Mandžukić 87)
Werder - Hoffenheim 3:1 (Bargfrede 18, Garcia 78, Petersen 92/ Volland 3)
BVB - Mainz 4:2 (Jojić 6, Lewandowski 18, Piszczek 56, Reus 79 - penal/ Okazaki 14, 53)
Freiburg - Borussia M. 4:2 (Mehmedi 51, 87, Sorg 71, Darida 73/ Hermann 9, Nordtveit 89)


Werder Bremen 0 - 1 Hoffenheim by BundesligaHD
Werder Bremen 1-1 Hoffenheim (Goal Bargfrede... by raghey  
Freiburg 0-1 Borussia M'gladbach (Goal Herrmann... by raghey
Borussia Dortmund 1-0 Mainz (Goal Jojić) 19-04... by raghey
Okazaki Goal ~ Borussia Dortmund vs Mainz 05 1... by All_Goals
Borussia Dortmund 2-1 Mainz (Goal Lewandowski... by raghey

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.