Bayern i City za jedan i dva, Roma prijeti

Predstavljamo grupu E

Bayern i City za jedan i dva, Roma prijeti

Grupa E je definitivno najzanimljivija i prava je šteta što recimo moskovski CSKA ne pruža onakve partije u Evropi kao što je bio slučaj u prošlosti, jer bi smo imali četiri kandidata za dva mjesta. Naravno da se trenutačno izdvajaju Bayern i Manchester City, ali sigurno se Roma neće pomiriti sa takvim raspletom.

Bavarci su u prošloj sezoni dominirali u Njemačkoj, ali rezultat u Evropi je izostao. U polufinalu nisu imali šanse protiv Real Madrida. Sada je Pep Guardiola doveo Levandowskog, otpustio Mandžukića, Kroosa je zamijenio Xabijem Alonsom. Mehdi Benatia je još jedna od opcija u sredini terena. Bez obzira na sve, opet će puno toga ovisiti o Robbenu i Riberyju. Međutim i jedan i drugi imaju problema sa povredama, nisu u onakvom ritmu kakvom mogu biti. Ima tu još igrača koji su povrijeđeni.

Sada je pitanje koliko Alonso može biti zamjena za Kroosa. Guardiola je u projektu nekog svog Bayerna, jedna sezona je prošla, sada je pitanje kako će se stvari razvijati u ovoj. Naravno, dileme ne bi trebalo biti kada je u pitanju prolazak grupe, dalje ćemo vidjeti.

Manchester City je u zadnje tri sezone dva puta bio prvak Engleske, ali u Evropi City ništa nije napravio.
Ove godine prostora za veliku trgovinu nije bilo. Uzeli su Lamparda na posudbu do januara, došao je Sagna iz Arsenala, ali je on za sada na klupi. Brazilac Fernando dolazi iz Porta, za sada u defanzivi obavlja dobar posao. Ostatak ekipe je manje više poznat.

Yaya Toure je prošle sezone bio super važna karika u igri Cityja, ako ove ne bude na toj razini Pellegrini će imati puno problema. U napadu Pellegrini ima Aguerra, Džeku i Jovetića. Aguerro je prva opcija, a kompletna ekipa dobro reaguje kada nakon osvojene lopte ide u kontre i polukontre. Bez obzira što je u ovoj grupi opasna Roma, ne ulazak u osminu finala bi za Manchester City bio veliki neuspjeh.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Roma nije ni Manchester City, niti Bayern, ali Roma je Roma, veliki klub koji može u ovoj grupi nekome pokvariti planove. Iskusni i neumorni Totti, uvijek opasni Gervinho, tu su i De Rossi, Cole, Strootman i naravno naš Miralem Pjanić koji bi u ovoj postavi Rome ove sezone mogao doći još više do izražaja. U domaćem prvenstvu su odradili dvije utakmice, uzeli su svih šest bodova. Problem leži u činjenici da je De Rossi suspendovan, Strootman i dalje nije spreman. Navijači Rome ponovo svoj klub gledaju u Ligi prvaka nakon četiri godine i oni i ekipa su željni jednog dobrog rezultata u Evropi. Prezimiti bi trebali, a vidjet ćemo gdje, u  Ligi prvaka ili Evropskoj ligi.

Moskovski CSKA je dugo vremena bio protivnik za " izbjeći pod svaku cijenu" pogotovo kada se moralo u hladnu Moskvu. Međutim ta vremena su iza CSKA. Bez obzira što CSKA ima taj kontinuitet nastupa u Ligi prvaka, pravog rezultata nema. Tošić, Musa, Dzagoev nisu loši igrači, niti je CSKA loša ekipa, ali u ovom društvu teško će i do trećeg mjesta.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti