Bayern i Hertha upisali važne pobjede, Hoffenheim se 'čupa'

Bundesliga, 27. kolo

Bayern i Hertha upisali važne pobjede, Hoffenheim se 'čupa'

Završeno je pet od šest današnjih utakmica 27. kola Bundeslige.

Bayern je u Kolnu slavio sa 1:0 a jedini gol na utakmici postigao je Lewandowski u 10. minuti. Bavarci su ovim trijumfom povećali prednost u odnosu na drugoplasiranu Borussiju na 8 bodova, ali imaju i utakmicu više.

Veoma bitnu pobjedu upisala je i Hertha, koja je u Berlinu sa 2:1 bila bolja od Ingolstadta. Domaći su poveli u 54. minuti golom Haraguchija, da bi 15 minuta kasnije Kalou povisio na 2:0. Tračak nade gostima donio je u 75. minuti Hinterseer koji je pogodio za 2:1, što je na kraju bio i konačni rezultat utakmice.

Vedad Ibišević je i ovaj put bio u početnoj postavi Herthe, a iz igre je izašao u 85. minuti.

Hoffenheim je na gostovanju kod HSV-a slavio sa 3:1 i tako se u potpunosti vratio u igru za opstanak u ligi. Kramarić iz penala u 20. i Volland u 23. minuti su doveli svoj tim do vodstva od 2:0, da bi u 30. Hunt smanjio na 2:1, također sa bijele tačke. Konačnih 3:1 postavio je u 67. minuti Vargas.

I Emir Spahić i Ermin Bičakčić su odigrali svih 90 minuta za HSV, odnosno Hoffenheim.

Wolfsburg i Darmstadt su podijelili bodove odigravši 1:1. Wagner je doveo goste u prednost od 1:0 u 82. minuti, a bod domaćim je spasio Schurrle u trećoj minuti sudijske nadoknade. Povremeni bh. reprezentativac Mario Vrančić je na terenu proveo 81. minutu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Isti rezultat viđen je i u Bremenu, gdje su remizirali Werder i Mainz. Gosti su poveli golom Baumgartlingera u 38. minuti, da bi bod domaćim osigurao Pizarro golom iz penala u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi