Bayern ide ka novom rekordu Bundeslige

Da li će Bavarci oboriti rekord HSV-a?

Bayern ide ka novom rekordu Bundeslige

Minhenski Bayern je po mnogima trenutno najbolji klub u Evropi. Aktuelni prvak Starog kontinenta ide ka novom rekordu Bundeslige. 

Bavarci za poraz u najboljem rangu njemačkog fudbala ne znaju već na 32 posljednja susreta, a za vikend su slavili protiv Wolfsburga rezultatom 1:0. 

Ukoliko Bayern ostane neporažen u naredna četiri meča izjednačit će rekord HSV-a koji je u periodu od 16. januara 1982. do 29. januara 1983. upisao 36 nastupa u Bundesligi bez poraza. 

Već u sljedećem kolu Guardiolina ekipa bit će na velikom iskušenju kada bude gostovala na BayAreni kod Spahićevog Leverkusena. Nakon toga Bayern će ugostiti Mainz i Herthu, te će gostovati Hoffenheimu. Priliku za rušenje rekorda ukoliko ostanu neporaženi u naredna četiri susreta Bavarci će imati na Allianz Areni protiv Augsburga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.