Bayern München najbolji svjetski klub u 2013. godini

Bh. klubova nema među 200 najboljih

Bayern München najbolji svjetski klub u 2013. godini

Minhenski Bayern drugu godinu uzastopno najbolji je svjetski klub prema IFFHS-u (Međunarodnom fudbalskom institutu za statistiku). 

Aktuelni evropski prvak je 2013. godinu završio sa 370 bodova, što je drugi najboli rezultat svih vremena prema IFFHS-u. Bolji od Bavaraca bio je samo Juventus 1993. godine kada je skupio 372 boda. 

Najviše uspjeha u prošloj godini imali su španski klubovi. Među prvih pet smjestila su se tri španska kluba. Real Madrid je napredovao i skinuo Chelsea sa drugog mjesta, Atletico je četvrti, Barcelona peta, dok se između dva madridska kluba ugurao Chelsea. 

Među 100 najboljih klubova na svijetu plasirali su se klubovi iz 39 zemalja, ali među njima nažalost nema niti jednog kluba iz BiH. Bh. klubova nema čak ni među 200 najboljih. Najbolje plasirani klub iz regije je Dinamo koji zauzima 70. mjesto sa 143 boda. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Među 200 najboljih klubova nalaze se klubovi iz Moldavije, Azerbejdžana, Kipra, Malija, Konga, Guatemale, ali ne i BiH. 

Najviše klubova u prvih 100 imaju Argentina i Španija (7), Engleska i Italija po 6, Brazil i Njemačka po 5, a Francuska, Ukrajina, Rumunija i Kolumbija po 4. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.