Bayern nije uspio osigurati titulu

Bundesliga

Bayern nije uspio osigurati titulu

E. Škorić

Bayern nije uspio danas da odbrani titulu, ali je na pragu da to napravi, obzirom da ima pet bodova više od Borussije dva kola prije kraja.

Bayern je poveo protiv Borussije već u šestoj minuti, a pogodak je postigao Muller. Gosti iz Moenchengladbacha izjednačili su preko Hahna u 72. minuti, što je bio konačan rezultat.

Bayern nije uspio da osigura titulu, ali je jako blizu. Dva kola prije kraja, Bavarci imaju pet bodova više od dortmundske Borussije, koja je danas razbila s 5:1 Wolfsburg.

Strijelci za Milionere bili su Kagawa, Ramos, Reus i dva puta Aubameyang. Jedini gol za goste u 86. minuti postigao je Schurrle.

Frankfurt je s 2:1 slavio u gostima kod Darmstadta i u potpunosti se vratio u igru za opstanak, iako se i dalje nalazi u opasnoj zoni s 33 boda.

Darmstadt je poveo golom našeg reprezentativca Marija Vrančića, ali su gosti preko Hasebea i Aignera u nastavku došli do preokreta i velika tri boda. Još su domaći u 20. minuti promašili penal.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke je s 3:1 slavio kod otpisanog Hannovera, dok je Hoffenheim s 2:1 savladao Ingolstadt i tako došao korak bliže opstanku. Ovome dodajmo ad je duel ainza i HSV-a završen bez golova.



Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi