Bayern poslao Koeln u cvajtu

Bundesliga

Bayern poslao Koeln u cvajtu

M. Šljivak

Posljednje, 34. kolo njemačke Bundeslige odigrano je danas, a u najzanimljivijim utakmicama, onim za opstanak, Köln je domaćim porazom od Bayerna ispao u "cvajtu", dok je Herta pobjedom nad Hoffenheimom osigurala doigravanje za opstanak.

Bayern je savladao Köln sa 4:1, te su tako Jarčevi ispali iz Bundeslige. Muller je u 34. minuti doveo Bayern u vodstvo, što je bio rezultat prvog poluvremena, da bi sa dva brza gola u nastavku, prvo autoglom Geromela u 52. minuti, a onda i golom Robbena u 54. minuti bilo jasno da će od naredne sezone Jarčevi igrati u Cvajti. Novakovič je u 63. minuti smanjio prednost Bayerna na 1:3. Ipak, u finišu utakmice Muller sjajnim golom petom postavlja konačnih 4:1 za nova tri boda Bavaraca.

 

Herta je sa 3:1 savladala Hoffenheim, te će tako razigravati za opstanak u Bundesligi sa trećeplasiranim sastavom iz "cvajte". Anis Ben-Hatira je u 14. minuti izveo slobodnja sa nekih 40 metara, alopta na putu prema golu nije nikoga direla, te je završila u golu Hoffnheima za vodstvo Herte od 1:0. Pomogao je Herti i Ryan Babbel koji je isključen u finišu prvog poluvremena. Nastavak susret je ponovo pripao Herti, a za drugi gol se pobrinuo ponovo Ben Hatira golom u 78. minuti utakmice. Coomper u 85. minuti donosi nadu Hoffenheimu, ali pobjedu tima iz Berlina osigurao je Raffael u 93. minuti utakmice. Sejad Salihović je igrao do 62. minute.

 

 

Prvak Njemačke Borussija iz Dortmunda na svom Signal Iduna Parku napunila je mrežu Frieburga već nakon prvih 45 minuta susreta, a na kraju je i završilo 4:0. Četiri gola je primio Frieburg u prvom poluvremenu, a prvi je stigao već nakon pet minuta. Jakub Blaszczykowski je iskoristio dobru asistenciju Gundogana, te je savladao golmana gostiju Batza za 1:0. Zatim je dva gola u 20. i 27. minuti postigao još jedan Poljak u redovima Milionera Robert Lewandowski, da bi rezultat od poluvremena 4:0 postavio drugim golom i Blaszczykowski u 39. minuti susreta.

Nastavak nije donio više golova, pa je Borussija na najbolji mogući način ovjerila titulu prvaka. Mensur Mujdža je u dresu Frieburga igrao do 82. minute.

 

Plasman u evropska takmičenja obezbijedili su Hannover i Bayer iz Leverkusena. Hannover je sa 2:1 na svom terenu savladao Kaiserslautern, dok je Bayer kao gost slavio u Nurnbergu sa 4:1. 

 

Stuttgart je fantastičnim preokretom za samo šest minuta došao do pobjede nad Wolfsburgom 3:2. Vodili su gosti golovima Helmesa i Reussa do 70. minute, a onda Cacau u 73, Maza u 76, te Traore u 79. minuti prave nevjerovatan preokret za pobjedu popularnih Švaba. Vedad Ibišević je igrao svih 90 minuta za Stuttgart.

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke je treće mjesto potvrdio pobjedom u Bremenu nad Werderom od 3:2, Augsburg je savladao HSV sa 1:0, dok je Borussija iz Moenchenngladbacha odličnu sezonu okončala ubjedljivim trijumfom u Mainzu od 3:0.

 













Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.