Bayern prejak za Stuttgart, Hoffenheim prokockao pobjedu

Bundesliga, 3. kolo

Bayern prejak za Stuttgart, Hoffenheim prokockao pobjedu

Fudbaleri Bayerna upisali su i svoju drugu ovosezonsku pobjedu, a na svojoj Allianz-Areni ekipa aktuelnog šampiona sa 2:0 savladala je Ibiševićev Stuttgart. 

Bavarci su poveli golom Marija Gotzea u 27. minuti utakmice. Armin Veh očito nije bio zadovoljan angažmanom Vedada Ibiševića u prvom poluvremenu, pa ga je nakon prvih 45 minuta ostavio u svlačionici. Pobjedu Bayerna ovjerio je Franck Ribery pogotkom u 85. minuti utakmmice.

Borussia Dortmund je na svom Signal-Iduna Parku rezultatom 3:1 savladala sastav Freiburga, a ovaj meč bh. reprezentativac Mensur Mujdža je odgledao sa klupe za rezervne igrače. Milioneri su poveli golom Ramosa u 34. minuti nakon asistencije Grosskreutza. Samo sedam minuta kasnije ekipe Jurgena KLoppa je udvostručila vodstvo preko Kagawe, a asistent je bio strijelac prvog gola Ramos.

Gosti su do utješnog gola stigli u posljednjim momentima igre, a pogodio je Sorg.

Samo tri minute nakon što je ušao u igru Aubameyang je u sjajnom kontranapadu BVB-a sam izašao pred golmana gostiju, te loptu poslao u mrežu Freiburga nakon što je efikasno prebacio Burkija.

U duelu Sinsheimu Hoffenheim je ugostio Wolfsburg, a svoje mjesto u početnom sastavu našla su obojica bh. reprezentativaca, Sejad Salihović i Ermin Bičakčić. Nakon prvog poluvremena koje je okončano bez golova, Salihović je ostao u svlačionici, a njega je na terenu zamijenio Elyounoussi. Igrala se 10. minuta nastavka kada je Modeste pogodio mrežu gostiju za vodsto od 1:0.

Sve do 89. minute utakmice domaći držali stečenu prednost, ali je u 89. minuti Olić svojim golom donio bod Vukovima.

Mainz je na gostovanju kod berlinske Herthe stigao do zaslužene pobjede, a gostujući sastav slavio je pobjedu od 3:1. Mainz je u vodstvo stigao golom Okazakija u 36. minuti meča, a 20 minuta prije kraja utakmice Allagui je udvostručio vodstvo gostujućeg tima. Asistirao mu je Diaz Junior. Ronny je u 86. minuti berlinskoj Staroj dami s bijele tačke onio utješni pogodak u ovome meču. Svojim drugim golom Okazaki je postavio konačnih i zasluženih 3:1 za Mainz.

Bila je ovo prva pobjeda Mainza u ovoj sezoni, nakon dva remija u dva uvodna kola.

Duel dvije ekipe, Paderborna i Kolna, koje su prošlu sezoni 2. Bundeslige okončali na prva dva mjesta okončan je bez pobjednika, ali i bez golova. Mario Vrančić potencijalni bh. reprezentativac odigrao je svih 90 minuta u ovome remiju, a obje ekipe još uvijek su bez poraza.

Bundesliga, 3. kolo:
Bayern - Stuttgart 2:0 (Gotze 27., Ribery 85.)
Borussia Dortmund - Freiburg 3:1 (Ramos 34., Kagawa 42., Aubameyang 78. / Sorg 90.)
Hertha - Mainz 1:3 (Ronny 86. pen / Okazaki 36., 90.+1, Allagui 70.)
Hoffenheim - Wolfsburg 1:1 (Modeste 55. / Olić 89.)
Paderborn - Köln 0:0

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.