Bayern preokretom do pobjede u Mainzu
Foto: EPA

Bundesliga, 13. kolo:

Bayern preokretom do pobjede u Mainzu

Prva utakmica 13. kola njemačke Bundeslige donijela je okršaj između Mainza i Bayerna. 

Mainz je na "Opal Areni" ugostio veliki Bayern, a iako je utakmicu dobro otvorio, na kraju nije imao razloga za slavlje i minhenski klub je slavio sa 3:1. 

Prvo poluvrijeme bilo je veoma sadržajno. Mainz je iznenađujuće do prednosti došao već u četvrtoj minuti, kada je Cordoba nakon solo akcije prošao kroz odbranu i matirao Neuera. 

Prednost od 1:0 na semaforu je stajala četiri minute, a stvari na početak je vratio Lewandowski. Do kraja poluvremena, tačnije u 21. minuti, Bayern je uspio preokrenuti rezultat i strijelac za vodstvo od 2:1 bio je Robben.

U nastavku utakmice Bayern je kontolisao igru, stvarao prilike, a to se isplatilo u posljednjim sekundama drugog poluvremena. Prekrasan gol iz slobodnog udarca za konačnih 3:1 postigao je Lewandowski. 

Ovom pobjedom Bayern se izjednačio sa Leipzigom na čelu Bundeslige sa 30 osvojenih bodova, dok je Mainz deveti sa 17 bodova.

Bundesliga, 13. kolo:

Mainz - Bayern

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi