Bayern razmontirao Werder, ludnica u Stuttgartu
Foto: epa.eu

Bundesliga, 8. kolo

Bayern razmontirao Werder, ludnica u Stuttgartu

Aktuelni šampion Njemačke lako se obračunao sa Werderom iz Bremena u okviru 8. kola Bundeslige, a Bavarci su na svojoj Allianz-Areni slavili sa visokih 6:0. 

Domaći su u vodstvo stigli golom kapitena Lahma u 20. minuti, a sedam minuta kasnije izabranici Pepa Guardiole preko Xabi Alonsa su udvostručili vodstvo. U posljednjih pet minuta prvog poluvremena domaći fudbaleri su još u dva navrata uspjeli da zatresu mrežu gostiju iz Bremena. Prvo je mrežu Wolf u 43. minuti preciznim udarcem sa bijele tačke pogodio Thomas Müller, da bi u posljednjim trenucima prvog poluvremena Götze pogodio za 4:0.

5:0 postavio je kapiten Bayerna Philip Lahm svojim drugim golom na meču. Nekadašnji kapiten reprezentacije Njemačke gostujućeg golmana matirao je u 79. minuti. Autor gola za konačnih i visokih 6:0 bio je Mario Gotze.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović ovaj susret počeo ne klupi za rezervne igrače i nije ulazio u igru.

U duelu klubova dvojice bh. reprezentativaca Emir Spahić i Vedada Ibiševiča viđen je zanimljiva utakmica. Nakon što su gosti imali vodstvo od 3:0 sve se čini da će Apotekari bez problema slaviti pobjedu na gostovanju kod Stuttgarta. 

Obojica Zmajeva utakmicu su počela od prve minute, a već nakon devet minuta igre gosti su imali vodstvo od 2:0. Oba gola postigao je Son Heung-Min. U finišu prvog poluvremena novopečeni njemački reprezentativac Bellarabi povisio je na 3:0.

Iako su gubili sa 3:0 Švabe se u nastavku nisu predavale. Timo Werner je u 57. minuti smanjio na 1:3, da bi deset minuta kasnije Klein domaće svojim pogotkom približio na samo jedan gol zaostatka. Četrnaest minuta prije kraja Harnik je svojim golom donio veliki bod domaćim.

Mensur Mujdža se napokon od prve minute našao u sastavu Freiburga koji je kod kuće poražen od Wolfsburga sa 2:1, a jedini strijelac za goste na ovom meču postigao je Caligiuri. Krilni napadač Vukova bio je precizan u 8. i 66. minuti a u oba navrata asistirao mu je De Bruynea.

Borussia nastavila je loš niz. Na gostovanju kod Kolna Milioneri su poraženi sa 2:1, dok je Mainz kao domaćin savladao Augsburg sa 2:1.

Imenjak ekipe iz Dortmunda slavio je na gostovanju kod Hannovera sa 3:0. Goste je u vodstvo doveo pogodak Krusea iz 14. minute, a početkom drugog poluvremena je Xhaka donio vodstvo domaćim od 3:0. Pobjedu gostiju svojim drugim golom na meču, u 90. minuti, ovjerio je Kruse. 

Bundesliga, 8. kolo:
Bayern Munchen – Werder Bremen 6:0 (Lahm 20., 79., Alonso 27., Muller 43., Gotze 45., 86.)
Freiburg – Wolfsburg 1:2 (Kerk 90.+1 / Caligiuri 8., 66.)
Hannover – Borussia M'gladbach 0:3 (Kruse 14., 90., Xhaka 49.)
Köln – Borussia Dortmund 2:1 (Vogt 40., Zoller 74. / Immobile 48.)
Mainz – Augsburg 2:1 (Hoffmann 20., Samperio 23. / Werner 78.)
Stuttgart – Bayer Leverkusen 3:3 (Werner 57., Klein 67., Harnik 76. / Son Heung-Min 4., 9., Bellarabi 41.)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti