Bayern se 'okliznuo', Ibiševićeva Hertha slavi

Kiks Bavaraca protiv Schalkea

Bayern se 'okliznuo', Ibiševićeva Hertha slavi

Odigrano je pet utakmica današnjeg programa 19. kola Bundeslige koje je svakako obilježio domaći kiks Bayerna protiv Schalkea.

Bavarci su se morali zadovoljiti samo jednim bodom protiv jednog od najvećih rivala u Njemačkoj, a meč je okončan rezultatom 1:1. Domaći su poveli preko Lewandowskog u 9. minuti, da bi četiri minute kasnije iz slobodnog udarca pogodio Naldo. Oba tima su do kraja prvog poluvremena pogodila po jednu prečku: Burgstaller za Schalke a potom Lewandowski za Bayern.

Bayern je u nastavku krenuo po pobjedu, ali nije uspio doći do drugog gola pa je Schalke na kraju osvojio veliki bod. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je na terenu proveo svih 90 minuta.



Na ostale četiri utakmice pobjede su ostvarili domaćini. Hertha je slavila protiv Ingolstadta sa 1:0 pogotkom Haraguchija već u 1. minuti, a Vedad Ibišević je iz igre izašao u sudijskoj nadoknadi.

Hoffenheim je pregazio Mainz rezultatom 4:0 (Uth, Terrazzino, Szalai x2) a Bičakčić je u igru ušao u 83. minuti, dok je Monchengladbach bio također ubjedljiv protiv Freiburga. Bilo je 3:0 a pogađali su Stindl, Raffael i Hermann i to u razdoblju od 73. do 92. minute.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Koln, koji igra sjajnu sezonu, je savladao Wolfsburg sa 1:0 a strijelac jedinog pogotka bio je Modeste iz penala u 81. minuti. Za Francuza je to bio već 15. pogodak u ovoj sezoni Bundeslige kojim se poravnao sa Lewandowskim, a ispred je samo Aubameyang (16).

Kiks Bayerna će imati priliku iskoristiti RB Leipzig, koji od 18:30 gostuje Dortmundu u derbiju kola.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi