Bayern uvjerljiv protiv Paderborna, Vrančiću pola sata

Bundesliga, 5. kolo

Bayern uvjerljiv protiv Paderborna, Vrančiću pola sata

E. Škorić

Nogometaši Bayerna u petom kolu njemačke Bundeslige slavili su protiv Paderborna sa 4:0.

Bayern ove sezone nije u onoj formi od prošle sezone, no momčad Pepa Guardiole ipak je protiv Paderborna ostvarila ubjedljivu pobjedu.

Mario Goetze je lijepo pogodio u osmoj minuti za vodstvo Bavaraca, da bi njegov bivši suigrač iz Borussije Dortmund, Robert Lewandowski, u 14. minuti na ubačaj Philippa Lahma povisio na 2:0.

Imao je i Arjen Robben dobru priliku do kraja prvog dijela, ali se nije upisao u strijelce. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 2:0.

U posljednjih pola sata za goste igrao je potencijalni bh. reprezentativac Mario Vrančić. U 78. minuti Goetze je jedan odbijanac pospremio u mrežu Lukasa Krusea za 3:0, da bi u finišu Thomas Muller postavio konačnih 4:0.

Bayern je lider sa tri pobjede i dva remija, odnosno 11 bodova nakon pet kola. Paderborn ima tri boda manje, a za novog bundelsigaša je ovo tek prvi poraz u sezoni.

Bundesliga, 5. kolo:
Bayern - Paderborn 4:0 (Goetze 8, 78, Lewandowski 14, Muller 86)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


Goal Götze [ Bayern München 1-0 Paderborn ] 23... by Bundes2014
Goal Lewandowski [ Bayern München 2-0 Paderborn... by Bundes2014


Goal Götze [ Bayern München 3-0 Paderborn ] 23... by Bundes2014
Goal Müller [ Bayern München 4-0 Paderborn... by Bundes2014

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.