Bayernu dupla kruna

Bavarci osvojili i Kup

Bayernu dupla kruna

E. Škorić

Bayern i Borussia Dortmund odigrali su večeras u Berlinu finale Njemačkog kupa.

Njemački prvak stigao je do duple krune, no Borussia je bila ravnopravan rival Bavarcima, koji su tek na penale došli do trofeja.

Već u petoj minuti Muller prijeti Dortmunđanima, ali pucao je preko gola. U 33. minuti Douglas Costa je imao dobru šansu, ali je Roman Burki zaustavio njegov udarac.

U sedmoj minuti drugog dijela Lewandowski je sjajno šutira, no lopta ide pored gola. Potom je Marco Reus u 57. minuti uposlio Aubameyanga, koji puca malo preko gola Bayerna. 

Redale su se šanse do kraja utakmice, ali regularnih 90 minuta završeno je rezultatom 0:0.

Dodatnih pola sata proteklo je također u igri bez golova, pa se pristupilo izvođenju penala, gdje je pobjednik odlučen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Bayern je ovo bio 18. trofej Kupa Njemačke. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi