Baždarević: Najvažnije da je Džeko pronašao svoj mir

Selektor zadovoljan transferom

Baždarević: Najvažnije da je Džeko pronašao svoj mir

E. Škorić

Selektor nogometne bh. reprezentacije Mehmed Baždarević zadovoljan je transferom Edina Džeke u Romu.

Džeko je danas pojačao sastav Rome, potpisao je posudbeni ugovor i zadužio devetku.

"Drago mi je što je jedan naš igrač u velikom klubu, mada mislim da je i City veliki klub. Ono što je najvažnije, Edin je zadovoljan, nalazi se u klubu koji ga je želio. Napor Rome jasno govori da oni računaju na Edina i da će on dobiti dosta prostora za igru", kazao je Baždarević za SportSport.ba, dodavši:

"Džeko bi mogao biti prevaga u Romi i s njim će ovaj klub imati puno veće šanse da nešto osvoji. Najbitnije je, ponavljam, da je Edin zadovolljan i sretan, da ima svoj mir. Ne sumnjam da će igrati dobro, a imat će i dobru pomoć od Mireta (Pjanić, op.a) i ostalih igrača".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Baždarević smatra da će se naš napadač sjajno snaći u italijanskoj Seriji. 

"On je takav igrač, bez obzira da li igra u Premiershipu, Primeri ili Seriji A, on će se snaći. Mislim da neće imati nikakvih problema i da će mu dobro odgovarati Roma i Serija A".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.