Baždarević: Nikada nisam sumnjao u Džeku

Selektor za SportSport.ba

Baždarević: Nikada nisam sumnjao u Džeku

E. Škorić

Selektor naše nogometne reprezentacije Mehmed Baždarević sretan je zbog forme Edina Džeke.

Džeko je, podsjetimo, postigao dva gola za Romu u pobjedi nad Napolijem (3:1), te je prvi strijelac Serije A. 

"Približava se tom rekord Andrija Ševčenka u kvalifikacijama. Svi smo sretni i zadovoljni da igrač naše reprezentacije radi takve stvari. Mada, mislim da ima i zasluge drugih igrača, koji su Edinu pomagali da dođe do golova. Mogu da budem sretan što je Edin naš igrač i što zabija golove iz vikenda u vikend", rekao je Baždarević za SportSport.ba, pa je dodao:

"Nikada nisamm sumnjao u Edina. Čak sam bio u konfliktu s italijanskim novinarima, koji ga nisu mazili kada je tek došao u Romu. Ne može preko noći najbolji napadač iz Engleske da zaboravi zabijati golove. Trebalo je malo vremena da se prilagodi u Romi, a i imao je povredu. Sada je pravi i samo neka nastavi u ovom ritmu".

Selektor se nada da će Edin biti sjajan i u Atini narednog mjeseca, ali jasno - ne zavisimo samo od golova našeg prvog strijelca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Očekujem u Atini prvenstveno dobar rezultat. Nadam se da ćemo biti bolji nego što smo bili u proteklim utakmicama. Ako bismo dobro igrali, a Edin dao golove, bio bih sretan, ali tu je i Ibišević, Đurić... Još jedanput, drago mi je zbog Edina, njegovih golova, no uzalud sve ako mi budemo loši kao kolektiv", dodao je Meša, koji će sutra pratiti 109. vječiti derbi.

"Neka bude pravi derbi, duel pravih rivala, a želio bih da navijači naprave pravi ambijent. Ne takav da se svako malo utakmica prekine, nego da svi budu zadovoljni. Isto tako, želim da bude kvalitetan meč na terenu. Moje su strasti prema Želji, ali Sarajevo je klub koji cijenim i volim, a ovaj put neka pobijedi fudbal. Neka svi budu zadovoljni na kraju", poručio je Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti