Baždarević strahuje, odluka o Pjaniću sutra
Foto: EPA

Povrijedio mišić natkoljenice

Baždarević strahuje, odluka o Pjaniću sutra

M. Šljivak

Reprezentativac BiH Miralem Pjanić doživio je večeras povredu pred meč Lige prvaka s Olympiacosom.

Tokom zagrijavanja za meč, bh. veznjak je osjetio bol u mišiću, a trener italijanskog velikana Max Allegri odlučio je da ne rizikuje s nastupom Pjanića i da ga poštedi večerašnjih napora.

Juventus je potvrdio kako je Pjanić zadobio povredu mišića quardiceps femoris, odnosno mišića natkoljenice, jednog od najčvršćih mišića u tijelu.

Pjanić će ujutro proći dodatne preglede. Nakon toga biće mnoge stvari jasnije, a postoji velika mogućnost da bh. fudbaler propusti naredni meč Serije A kojeg Stara dama igra u nedjelju u Bergamu protiv Atalante.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Više informacija o stepenu povrede Pjanića biće poznato u toku sutrašnjeg dana i znaće se hoće li na njega moći računati selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević u duelima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Belgije i Estonije.

Povreda zahtjeva određeno mirovanje od treninga i nadamo se da je ona ipak lakše prirode i da će Pjanić biti spreman za najvažnije mečeve nacionalnog tima BiH.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi