Beckham: Ferguson je jedan od najboljih trenera u historiji

Humanitarni meč na Old Traffordu

Beckham: Ferguson je jedan od najboljih trenera u historiji

S. Bošković

David Beckham hvalio je Sir Alexa Fergusona i sve što je škotski stručnjak postigao sa Manchester Unitedom.

Bivši engleski fudbaler igrao je pod palicom Fergusona punih 11 godina, a onda je Beckham 2003. godine odlučio da napusti klub.

Naredni mjesec na Old Traffordu, u humanitarnom meču, ponovno će se ujediniti Ferguson i Beckham, koji će nositi kapitensku traku. Povodom toga Beckham je rekao:

"Naravno da je on bio moj omiljeni trener. Dao mi je šansu da igram za tim koji sam podržavao čitav život. Uspjeh koji smo skupa postigli bila je njegova zasluga i igrača koji su igrali za njega", rekao je Beckham, te još dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imati Sir Alexa Fergusona uključenog u ovaj humanitarni meč je nešto o ćemu možete sanjati i ja mu se želim zahvaliti što sudjeluje u ovom. Imati nekog tako respektabilnog, jednog od najboljih trenera u historiji fudbala je sjano. To je također i važno za djecu u čitavom svijetu". 

Napominjemo da će se meč za djecu igrati na Teatru snova, a suditi će Pierluigi Collina. Glavni cilj utakmice je skupljanje novca za Unicef. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.