Beckham iskoristio Barcu, pa se odlučili za Ronaldinha

Ljeto 2003. godine će se zauvijek pamtiti

Beckham iskoristio Barcu, pa se odlučili za Ronaldinha

E. Čaušević

Nekadašnji predsjednik Barcelone, Joan Laporta, otkrio je kako je uspio prije 14 godina dovesti Ronaldinha, iako mu on tada nije bio glavna meta.

Ronaldinho je najbolje dane svoje karijere proveo u dresu Barcelone s kojom je osvojio sve što se moglo osvojiti. Brazilski igrač je katalonskom klubu donio neki novi stil, te je vratio Barcelonu u sami vrh svjetskog fudbala. Ipak, zanimljivo je da Ronaldinho tog ljeta 2003. godine nije bio prvi izbor tadašnjeg predsjednika Joana Laporte.

Naime, Laporta je imao veliku želju da dovede Davida Beckhama iz Manchester Uniteda koji je bio dogovorio sve s Barcelonom, no u posljednjem trenutku se predomislio i potpisao za Real Madrid. Tada je stigao Ronaldinho i ispostavilo se da je to bio najbolji mogući ishod za Barcu.

"Tog ljeta smo željeli žarko da dovedemo Beckhama, a rezervni plan su bili Ronaldinho ili Thierry Henry. Iz Manchestera su rekli da će on doći kod nas ako pobijedimo na predsjedničkim izborima. Mi smo pobijedili, ali nas je on iskoristio i na kraju je otišao u Real Madrid. Imali smo i sastanak s njim na kojem je on potpisao predugovor. No, na kraju od toga nije bilo ništa, pa smo doveli Ronaldinha", rekao je Laporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi