Beckham se pobjedom vratio u LA
Zagrljaj Beckhama i Donovana nakon gola

MLS League

Beckham se pobjedom vratio u LA

David Beckham je odigrao svoju prvu utakmicu nakon povratka s posudbe iz Milana u LA Galaxy. Njegov povratak bio je uspješan, jer je njegov Galaxy slavio kao gost kod NY Red Bulla rezultatom 3:1.

U utakmici koja je odigrana skoro pred praznim tribinama stadiona u New Yorku Beckhamov Galaxy je slavio sa 3:1, i tako došao do svoje četvrte pobjede u nizu što je prvi put od 2006. godine. Ovom pobjedom je Galaxy došao u poziciju da se bori za doigravanje iako je samo prije dva kola bio u vrlo lošoj poziciji na tabeli.

Mnogi misle da je stadion bio prazan zbog animoziteta prema Beckhamu, ali David ne misli tako.

"Prva godina je očito bila impresivna, ali znate doba je recesije, pa je vjerovatno to razlog slabije posjete" rekao je Englez nakon utakmice.

Prije dvije godine na utakmici ova dva tima zabilježena je najveća posjeta na jednoj utakmici domaće lige u posljednjih 27 godina. Tada se na stadionu u New Yorku okupilo 66.237 gledatelja, a godinu kasnije se okupilo 46.754 gledatelja, dok je posjeta na sinoćnjoj utakmici bila više nego mizerna, samo 23.238 gledatelja, što je samo jedna četvrtina od ukupnog kapaciteta stadiona.

Galaxy je odlično otvorio utakmicu sjajnim udarcem Alecka Eskandariana već u 3. minuti utakmice  sa više od 30 metara udaljenosti od gola Red Bulla, a kada je Landon Donovan u 31. minuti meča udvostručio vodstvo Galaxya, kompletan stadion je ustao na noge da vidi kakva će biti reakcija Beckhama. Ipak, Beckham je u stilu pravog profesionalca prišao Donovanu i čestitao mu zagrlivši ga, što je bilo veliko razočarenje za sve fotoreportere žute štampe koji su došli samo u nadi da će Beckham napraviti kakav skandal prema suigraču koji ga je kritizirao prije njegovog povratka u Galaxy.

U posljednjoj minuti prvog dijela Eddie Lewis je postigao i treći pogodak za goste, i tim se rezultatom odlazi na odmor. U nastavku su gosti igrali rasterećeno, dok igrači New Yorka nisu imali ni snage ni kvaliteta za neki preokret. Ipak, tri minute prije kraja meča Juan Pablo Angel je smanjio na 3:1, da bi isti igrač u sudijskom vremenu promašio penal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.