Begović: Ako Chelsea bude računao na mene, ostat ću

Fokusiran na londonski tim

Begović: Ako Chelsea bude računao na mene, ostat ću

Bh. golman Asmir Begović izjavio je za britanske medije kako je i dalje fokusiran na obaveze u Chelseaju. 

Begović već neko vrijeme nije prva opcija u londonskom klubu i postojala je mogućnost da u januaru pređe u Bournemouth. Klubovi su se bili dogovorili, međutim Chelsea nije uspio pronaći zamjenu i cijeli posao je na kraju propao. 

Ostao je tako Begović ograničen na kup susrete, pa je tako u subotu započeo meč u kojem je Chelsea pobijedio Wolverhampton s 2:0. 

"Nije mi bio nikakav problem vratiti se nakon priče o Bournemouthu. Nisam išao nigdje daleko, tako da mi je sve ovo samo dodatno iskustvo", kazao je Begović, čiju izjavu prenosi London Evening Standard, te dodao:

"Radujem se svakom nastupu. Želim da pomognem klubu i samim tim doprinesem u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Ako me klub želi i računa na mene, onda ću ostati. To je sada slučaj i ja sam sretan s tim. Ostat ću do kraja sezone i nadam se da ćemo osvojiti trofej ili dva", dodao je Begović.

Prokomentarisao je bh. golman i mogućnost da kapiten John Terry na kraju sezone napusti Stamford Bridge.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dok god igra ovako, ne vidim zašto bi se trebao oprostiti. Trenira svaki dan, fit je, nemam osjećaj da mu se bliži kraj karijere. Kada on igra, svi se osjećamo sigurnije", istakao je Begović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi