Begović: Bilo je vrijeme da odem iz Chelseaja

Raduje se novim izazovima

Begović: Bilo je vrijeme da odem iz Chelseaja

Reprezentativni golman Bosne i Hercegovine Asmir Begović je odmah po završetku sezone napustio Chelsea i pridružio se Bournemouthu, koji je za njega platio 11,5 miliona eura.

U jednom od prvih intervjua za britanske medije nakon prelaska u novi klub, Begović je poručio da je odlazak iz Chelseaja bila veoma teška odluka.

"Nije lako napustiti klub kao što je Chelsea, ali bilo je pravo vrijeme za to. Sada sam u fazi karijere kada mi je važno da branim što je moguće više, a tu priliku ću imati u Bournemouthu", rekao je Begović za Sky Sports, te nastavio:

"Radujem se novim izazovima. Sretan sam što sam dio Bournemouthovog projekta, a dobro sam upoznat o planovima vlasnika kluba. Znam da se ovdje radi dobro i ozbiljno, klub želi dodatno napredovati a ja sam osjetio da mogu pomoći. Mislim da je prelazak u Bournemouth najbolji potez koji sam mogao učiniti u ovom trenutku".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Asmir Begović (29) je u Chelseaju proveo posljednje dvije godine, ali u nedavno završenoj sezoni je branio na samo dvije utakmice u Premier ligi, koju je i osvojio. Manjak minutaže bio je glavni razlog za odlazak sa Stamford Bridgea, pa je za očekivati da Begović u novom klubu ponovo postane standardan.

Zanimljivo je da je Begović u prošlosti kratko boravio u Bournemouthu i to na polugodišnjoj posudbi iz Portsmoutha 2007. godine, kada je imao svega 19 godina.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi