Begović i Stoke nemoćni pred Joseovom mašinom

Pobjeda Chelseaja

Begović i Stoke nemoćni pred Joseovom mašinom

M. Šljivak

Fudbaleri Chelseaja savladali su večeras na gostovanju Stoke s 2:0 u posljednjem susretu 17. kola engleske Premier lige.

Do nove pobjede je tim Josea Mourinha stigao sa po jednim pogotkom u oba poluvremena.

Krenulo je jako dobro po Chelsea. John Terry u drugoj minuti koristi odlično ubacivanje Fabregasa iz kornera, te matira Begovića za vodstvo Plavaca od 1:0.

Do kraja poluvremena oba tima imaju po jedan dobar pokušaj, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom gostiju iz Londona.

Asmir Begović je spašavao svoju mrežu već na otvaranju drugog dijela. Pokušali su Willian i Fabregas, ali bh. golman je siguran. 

Međutim, u 78. minuti Begović nije mogao ništa učiniti. Cesc Fabregas je ovaj put pogodio za sigurnih 2:0.

Mogao je Chelsea do još jednog gola. Ipak, sjajnom odbranom Begović je zaustavio Costu, te je do kraja ostalo 2:0 za Plavce.

Premier liga, 17. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stoke - Chelsea 0:2 (Terry 2', Fabregas 78')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije