Begović i Stoke poraženi, nove pobjede Plavaca i Građana

Odigrano šest susreta 12. kola engleskog Premiershipa

Begović i Stoke poraženi, nove pobjede Plavaca i Građana

Šest utakmica 12. kola engleskog Premiershipa na rasporedu je danas od 16 sati, a novi trijumf upisali su fudbaleri Chelseaja. 

Plavci su na Stamford Bridgeu dočekali West Bromwich Albion. Domaćin je do vodstva došao u 11. minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Oscara bio Diego Costa. Chelsea do dva gola prednosti dolazi u 25. minuti susreta, a mrežu ekipe iz Birminghama trese Hazard nakon asistencije Fabregasa. Gosti su do odlaska na odmor ostali i sa deset igrača, a crveni karton dobio je Yacob. U drugom poluvremenu nije bilo golova. 

Everton je na Goodisonu dočekao West Ham. Domaćin je do gola došao u 26.  minuti susreta, a mrežu ekipe iz Londona zatresao je Lukaku. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta u Liverpoolu 1:0 za domaće. 

Gosti do izjednačenja dolaze u 56. minuti susreta, a pogodak za Čekićare postigao je Mauro Zarate, samo četiri minute nakon što je ušao na teren. Karamele do nove prednosti dolaze u 74. minuti susreta, a strijelac je Osman nakon asistencije Eto'oa. Karamele su zadržale prednost do kraja susreta. Muhamed Bešić na teren je ušao u 80. minuti susreta. 

Manchester City na svom Etihadu ugostio je Swansea. Labudovi su prvi došli do gola, a strijelac je u devetoj minuti susreta bio Bony. Samo deset minuta kasnije vratili su se Građani, a mrežu Velšana zatresao je Jovetić nakon asistencije Navasa. 

Nakon nešto više od 15 minuta igre u drugom poluvremenu Građani dolaze do preokreta. Mrežu Labudova nakon asistencije Fernandinha zatresao je Yaya Toure. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za ekipu iz Manchestera. 

Stoke City našeg Asmira Begovića na svom terenu ugostio je Burnley. Gosti su do vodstva došli u 12. minuti susreta, a strijelac je bio Ings. Već u narednom napadu Burnley dolazi do dva gola prednost, a strijelac je opet Ings, nakon asistencije Kightlyja. Domaćin se preko Waltersa nakon asistencije Krkića vratio u igru. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 2:1 za Burnley. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. 

Newcastle je na svom terenu dočekao QPR. Nakon prvih 45 minuta susreta nije bilo golova. Domaćin je do prednosti došao u 78. minuti susreta, a mrežu ekipe iz Londona zatresao je Sissoko. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Svrake. 

Engleska, Premiership, 12. kolo: 

Chelsea - WBA 2:0 (Costa 11, Hazard 25)
Everton - West Ham 2:1 (Lukaku 26, Osman 74/Zarate 56)
Manchester City - Swansea 2:1 (Jovetić 19, Toure 62/Bony 9)
Stoke - Burnley 1:2 (Walters 33/Ings 12, 13)
Newcastle - QPR 1:0 (Sissoko 78)
Leicester - Sunderland 0:0 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.